Welk CMS systeem kiezen


CMS systeem kiezen

WordPress is voor 70% van de mensen meer dan voldoende. Je kan echter ook nog kiezen uit andere systemen. We bespreken hier snel Joomla en ook nog Drupal.

WordPress:

WordPress kan eigenlijk de dag van vandaag alles wat je wil van een CMS systeem. Dankzij de vele plugins en de grote community is WordPress het manusje van alles geworden. Hoewel dit soms voor vertraging zorgt in laattijden. Is het systeem meer dan voldoende voor de meeste gebruikers.

De kosten om een wordpress online te plaatsen en te laten aanpassen liggen ook aan een lagere kant vergeleken met andere systemen.

Joomla:

Joomla is een CMS systeem die de laatste jaren iet wat achterop hinkt. Het heeft zijn voordelen op bepaalde gebieden maar je moet er al wat technische kennis voor hebben om het optimaal te kunnen gaan gebruiken; Dit drijft de kosten omhoog. Alsook het feit dat er minder concurrentie is op vlak van webmasters zijn die het gebruiken. Ook dit drijft de prijs meestal omhoog.

Drupal:

Drupal gaat eigenlijk richting een framework. Het is een cms systeem die bij installatie eigenlijk bijna kaal is. Je moet dus zelf heel veel gaan instaleren aanpassen en zorgen dat het werkt zoals jij dat wil. Hier kun je vol op je hart uithalen naar hoe jij alles wil. Echter hierdoor ligt de prijs een stuk hoger in het ontwikkelen van de site. Bij gebruik van Drupal is het van belang om te kijken of een custom systeem dan geen betere oplossing is.

Conclusie:

Er zijn veel meer cms systemen van kleine tot heel uitgebreide. Echter voor de meeste mensen is een van deze systemen meer dan voldoende. Waarbij WordPress eigenlijk voor het grotendeel meer dan voldoende is. Er zijn situaties waarbij een ander systeem een betere oplossing is maar dan moet je echt gaan kijken naar budget en naar customization.

info@onlinemarketinginfo.be

Met meer dan 14 jaar ervaring in de online marketing heb ik kennis die ik graag wil delen. Daarom dit project.

Recente posts